Akseli Aittomäki on enimmäkseen tanssitaiteilija, sekä vaihtelevassa määrin kokeellisen teatterin tekijä, filmintekijä, teoreetikko, tuottaja ja tutkija.

Aloitin taiteelliset seikkailuni kokeellisen teatterin esiintyjänä, mistä siirryin vähitellen nykytanssin pariin ja filosofisten esitysten tekijäksi. Oma ohjaus- ja koreofiatyöni oli alusta lähtien varsin pohdiskelevaa – kriitikot kutsuivat jo ensimmäisiä ohjaustöitäni esseistisiksi. Ajan myötä työni filosofinen ulottuvuus syveni, ja sillä on nykyisin melko välitön suhde esteettiseen, filosofiseen ja yhteiskuntakriittiseen diskurssiin. Viime aikoina olen kiinnostunut myös kokeellisesta ja dokumentaarisesta elokuvasta. Kaikesta huolimatta tanssiminen on edelleen intohimoni, ja improvisoitua tanssiakin olen silloin tällöin esittänyt.

Asun tällä hetkellä Berliinissä, mutta teen taiteellista työtä edelleen myös Helsingissä.

Olen ollut myös osa-aikainen sosiaaliepidemiologian tutkija. Tällä hetkellä en ole tieteellisessä työssä, mutta tietoa terveyden eriarvoisuutta ja taloudellista asemaa koskevista töistäni löytyy edelleen Helsingin yliopiston tuhat-tietokannasta.

Yhteystiedot
Sähköposti etunimi sukunimi ät massescape net
Kirjeitse c/o Höyhentämö, Korkeavuorenkatu 17, Helsinki