18.4.2017
Soda master works 2016 -julkaisu luettavissa

Solo/ dance/ authorship -maisteriohjelman opinnäytetöitä esittelevä vihko on ilmestynyt ja saatavilla pdf-muodossa. Se on kompakti katsaus Akselin ja viiden muun maaliskuussa ohjelmasta valmistuneen taiteilijan töihin.

Lue: Soda master works 2016

2.1.2017
Adsorbsio — Tuhat intensiteettiä -esityssarjan viimeinen osa Kaapelilla

Adsorbsio — mihin nämä ruumiit kykenevät on vuonna 2015 alkaneen Tuhat intensiteettiä -sarjan päätösosa. Olemme tutkineet merkityksien syntymisen fyysisyyttä, harjoitusta ja merkitysten institutionalisoitumista, ruumiin kykyjen käyttöä tuotantoon, ja lopulta myös ruumiillisuuden ja kokemuksellisuuden yhteyttä talouteen ja kapitalistiseen arvontuotantoon.

Ohjaus Akseli Aittomäki; esiintyminen, tekstit, koreografia Tanja Eloranta, Jaakko Nieminen Kati Korosuo, Marja Skaffari, Jukka Tarvainen ja Akseli Aittomäki; valosuunnittelu Ainu Palmu; ääsuunnittelu Joonas Pernilä; videot Akseli Aittomäki.

Esitykset to 12.1., pe 13.1. ja la 14.1., klo 19, Kaapelitehtaan Turbiinisalissa. Esityskieli suomi. Liput Höyhentämöstä tai tiketti.fi.

14.11.2016
Actors of production — lopputyö opintoihin HZT:ssä

Actors of production on Akselin lopputyö kaksivuotisissa maisteriopinnoissa HZT – Inter-University Centre for Dance Berlinissä. Se on syntynyt kahden vuoden taiteellisten kokeilujen ja tutkimusten myötä. Työ pohdiskelee ruumiin kykyä tuottaa kokemuksia, merkityksiä ja arvoa, ja sen suhdetta talouteen ja kapitalistiseen rahaan. Akselin kanssa tätä esitystä ovat tehneet Cécile Bally, Maryanna Lachman ja Stefan Röben.

Esityksen ke 7.12 ja to 8.12., klo 19, HZT, Uferstudios, Badstr. 41a, studio 14. (Samassa illassa esitetään myös Lulu Obermayerin Manon lescaut Manon lets go) Vapaa pääsy, esityskieli englanti.

30.6.2016
SoDA research presentations – esitys Uferstudioilla

Kolmen päivän aikana nähdään kuudelta SoDAn opiskelijalta viimeaikaiseen tutkivaan työskentelyyn perustuvat esitykset. Akselin esitys Production desired value added tutkii yhtäältä merkityksen aistillisuutta ja toisaalta talouden termejä ja arvon käsitettä.

Esitys tiistaina 5.7. klo 19, HZT, studio 9.

Esityksiin liittyy myös SoDA -maisteriohjelmassa opiskelevien taiteellisia prosesseja esittelevä postikortti- ja pdf-julkaisu: 301 online

24.3.2016
Potentia – Tuhat intensiteettiä -sarjan kolmas osa huhtikuun alussa

Tuhat intensiteettiä -esityssarja jatkuu kolmannella osalla Potentia – ilmenemisen taloudesta. Potentia on mahdollisuus jonkin ilmenemiseen, mahdollisuuttaa tuottaa. Se on työtä tekevän ruumiin, sen tekniikan, teknologian, informaation, kuvien ja kokemusten kiertoa. Meillä on kyky tuottaa asioita, mutta mikä on tuotoksiemme arvo?

Höyhentämössä pe 8.4. ja la 9.4. klo 19.
Työryhmä Akseli Aittomäki, Tanja Eloranta, Jaakko Nieminen, Marja Skaffari, Ainu Palmu ja Matti Strahlendorff.

25.2.2016
Virta – Praxes itinérantes, IV osa maaliskuun alussa

Taiteelliseen kohtaamiseen ja kokeelliseen yhteistyöhön perustuvan Praxes intinérantes -sarjan neljännessä osassa Akseli työskentelee näyttelijä, laulaja ja joogaopettaja Marja Skaffarin kanssa. Työskentely lähtee liikkeelle hengityksestä, sen fyysisyydestä, rytmistä, meditatiivisuudesta ja ekspressiivisistä mahdollisuuksista.

Höyhentämössä la 5.3. ja su 6.3. klo 19.

26.8.2015
Tuhat intensiteettiä – osat 1 ja 2 syyskuussa

Tuhat intensiteettiä -esityssarja alkaa! Esitykset tutkivat aistillisuutta ja harjoittelua, ja niiden sosiaalisia, poliittisia ja esteettisiä merkityksiä. Kaksi ensimmäistä osaa esitetään syyskuussa Höyhentämössä. Sarja jatkuu kolmannella ja neljännellä osalla vuonna 2016.

Osa 1: Aistiofysiikka, esitys halusta maailman fyysiseen kohtaamiseen ja sen harjoitteluun. Työryhmä Akseli Aittomäki, Kati Korosuo, Jukka Tarvainen, Paavo Malmberg, Ainu Palmu.
Höyhentämössä ti 1.9. klo 19 ja ke 2.9. klo 19

Osa 2: Territoriot. Käytäntöjen ja kokemusten järjestäminen alueiksi tekee niistä hallittavia ja niiden kokijoista hallittuja. Työryhmä Akseli Aittomäki, Kati Korosuo, Jukka Tarvainen, Tanja Eloranta, Jaakko Nieminen, Matti Strahlendorff, Ainu Palmu.
Höyhentämössä la 19.9. klo 19 ja su 20.9. klo 17

5.5.2015
Akseli opiskelee Berliinissä

Akseli aloitti huhtikuussa kaksivuotiset maisteriopinnot HZT - Inter-university Centre for Dance Berlin:ssä. Koulutusohjelma M.A. in solo/ dance/ authorship perustuu opiskelijoiden omaan taiteelliseen työhön, ja se painottaa taiteellisen käytänteen, diskurssin ja dokumentaation välistä vuorovaikutusta.

massavuodon toiminta Helsingissä jatkuu opintojen rinnalla – seuraavat esitykset ovat Tuhat intensiteettiä -esityssarjan ensimmäinen ja toinen osa syyskuussa Höyhentämössä.

27.2.2015
7½ intensiteettiä palaa – esitykset maaliskuussa Höyhentämössä ja Kuopiossa

"Aittomäen filosofia näyttäytyy vahvasti ruumiiseen ankkuroituneena. Ajattelu tulee kokemukselliseksi katsojallekin." Marja Silde, Teatteri&Tanssi 4/2013 (Lue arvio.)

Vuonna 2013 innostuneet arviot saanut Akselin sooloesitys 7½ intensiteettiä palaa hetkeksi ohjelmistoon kahdella esityksellä Höyhentämössä sekä vierailulla Kuopioon. Itäisen tanssin aluekeskuksen tuottamaan vierailuun kuuluu myös Akselin vetämä työpaja Aistimuksellinen teksti.

Viimeinen mahdollisuutesi nähdä 7½ intensiteettiä!
Esitykset Höyhentämössä ti 17.3. ja ke 18.3. klo 19, Kuopiossa Sotkulla 27.3. klo 19. (Kuopion esitykseen sisältyy myös työpajan demo.)
Liput Höyhentämön esityksiin Tiketistä.

12.11.2014
Akselin ensimmäiset lyhytfilmit Vimeossa

Akselin osallistuminen Con|verge-residenssiin syys-lokakuun vaihteessa Saksassa tuotti yllättäen kolme lyhytfilmiä. Reiluun kahteen minuuttiin mahtuvat kaksi tanssifilmiä sekä seitsenminuuttinen Bodies and weathers ovat kaikki katsottavissa uudella Vimeo-kanavalla Tracing Vibrations.

8.10.2014
Kasvokojeella kaksi lisäesitystä lokakuussa

Praxes itinérantes -sarjan kolmas osa, Akselin ja Tanja Elorannan yhteistyö Kasvokoje nähdään Höyhentämössä vielä kaksi kertaa.
"Naamio ei peitä kasvoja. Se on kasvot."

Esitykset 29.10. ja 31.10. klo 19 Höyhentämössä.

22.8.2014
Kasvokoje – ensi-ilta syyskuun alussa

Akselin ja Tanja Elorannan yhteistyöjakso on nyt käynnissä! Tuleva esitys on nimeltään Kasvokoje.

Viikko on kulunut, ja projekti on siis puolivälissä. Jäljellä on kuusi harjoituspäivää, joiden aikana Tanja ja Akseli tutkivat tapaamme nähdä maailma kasvoina, sekä toisaalta vieraanvaraisuuttamme erilaista kohtaan.
Esitykset 4.9. ja 5.9. Höyhentämössä.

14.4.2014
Rondosta kaksi lisäesitystä; lue myös Riikan haastattelu

Akseli ja Riikka Theresa Innanen esittävät yhteistyönsä Rondo vielä kaksi kertaa, heti vapun jälkeen 3.5. klo 19 ja 4.5. klo 15 Höyhentämössä.

Rondo on myös aiheena Riikan haastattelussa, jonka Maria Säkö kirjoitti Skenet-verkkolehdelle. "Pohdimme Rondossa ihmisenä olemista." Tervetuloa pohtimaan kanssamme!

24.2.2014
Uusia esityksiä tulossa Praxes itinérantes -sarjassa

Praxes itinérantes -sarja jatkuu uusilla yhteistöillä. Maaliskuussa Akseli ja Riikka Theresa Innanen tutkivat rituaalinomaisuuteen ja toistoon liittyviä teemoja, esitys nähdään pe 21.3. ja la 22.3. Höyhentämössä. Kolmas osa, yhteistyö Tanja Elorannan kanssa, on vuorossa elo-syyskuun vaihteessa.

Lisää uutisia