Akseli Aittomäki on enimmäkseen tanssitaiteilija ja kokeellisen teatterin tekijä, sekä vaihtelevassa määrin aktivisti, tuottaja ja polkupyörälähetti.

Fyysinen esiintyminen on minulle tapa tutkia poliittisia ja filosofisia aiheita. Uskon, että ruumiillisesti ja esityksellisesti työskentelemällä voimme tehdä havaintoja ja löytää merkityksiä, jotka eivät avaudu yksin diskurssin kautta. Se ei tarkoita sitä, että fyysisesti esiintyvien ruumiiden tulisi olla mykkiä ja pidättäytyä puhumasta. Viime aikaiset työni ovat olleet usein varsin suorasanaisia poliittisissa näkökulmissaan. Esitykset ovat ehdotuksia katsojan nähdä, kuulla, tuntea; ehkä myös ajatella, jos he niin tahtovat. En ole sitoutunut mihinkään tiettyyn genreen tai ilmaisutapaan. Keskustelut siitä, mikä on oikeaa sitä-tai-tätä-taidetta eivät kiinnosta minua. Käytän niitä keinoja, jotka ovat saatavilla ja sopivat aiheeseen.

Olen Helsingissä toimivan kokeellisen taiteilijakollektiivin Höyhentämön pitkäaikainen jäsen. Vuodesta 2015 lähtien olen asunut Berliinissä. Nykyisin käytän aikaani tanssien kollegoiden kanssa jakamassani studiossa, luuhaillen Berliinin unohdetuilla laita-alueilla, työskennellen pyörälähettinä, sekä osallistuen radikaalin ilmastoliikkeen toimintaan.

Olin aiemmin myös osa-aikainen sosiaaliepidemiologian tutkija. En ole enää mukana tieteellisessä työssä, mutta tietoa töistäni terveyden eriarvoisuutta ja taloudellista asemaa koskien löytyy edelleen Helsingin yliopiston tuhat-tietokannasta.

Yhteystiedot
Sähköposti etunimi sukunimi ät massescape net
Kirjeitse c/o Höyhentämö, Korkeavuorenkatu 17, Helsinki