Tulossa:

Intentio — kuinka hain otetta maailmasta

Ensi-ilta 12.1.2024 Helsingissä.
Work-in-progress demo Berliinissä 2.12.2023.

  
Kuva Akseli Aittomäki

Koreografia ja tanssi Akseli Aittomäki
Äänisuunnittelu ja musiikki Borys Słowikowski
Tiedotus Inari Pesonen
Tuotanto Inari Pesonen and Akseli Aittomäki, massavuoto - massescape
Esitystä tukee Taiteen keskustoimikunta.

Esitykset Helsingissä:
12.1. klo 19:00, 13.1. klo 19:00, 14.1. klo 16:00
Esityspaikka: Liisa Pentti +Co studio, Laivakatu 5 K, 00150 Helsinki.
(esityspaikka kartalla)

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Work-in-progress demo Berliinissä:
2.12. klo 20:00 osana 'TELL ME...' -tapahtumaa Rosegarden studiolla, Jahnstr. 87, 12347 Berlin.

Intentio on soolotanssiteos siitä mikä on yksinkertaisinta ja monimutkaisinta: maailman havaitseminen, ihmisruumis havaitsemassa itsensä maailmassa. Teos on paljas ja paljastava, se näyttää herkän ihmisen rajattomassa avaruudessa pyrkimässä koskettamaan jokaista nyt-hetkeä. Välillä varoen, välillä voimalla.

Tanssi tapahtuu yksinkertaisesti valaistussa huoneessa, joka rajaa esiintyvälle ruumiille paikan olla maailmassa ja liikkua. Liike on tietoisuuden kohdistumista, aktiivista ruumiillista läsnäoloa. Se tulee näkyviin hienovaraisena tutkimisena; tarkkaavaisena, meditatiivisena, toisinaan keveän leikkisänä ja rytmikkäänä. Huomio liikkuu tilassa ruumiin ympärillä; aistimuksissa, äänissä, ruumiin omassa pulssissa, avaruudessa, joka jatkuu rajattomasti huoneen ulkopuolella.

Liikkeellä on suunta, tavoite, tarkoitus, joka ei ole aina sanallistettavissa. Sillä on oma fyysinen historiansa ja muotonsa, koska tanssija on tanssinut ennenkin, ehkä jopa tässä samassa huoneessa. Mutta muoto ei ole sen tärkein ominaisuus — tärkeää on se miten liike virtaa aikovan ja tuntevan ruumiin ja sitä ympäröivän tilan välillä. Esiintyjän ja katsojan välillä.

Lopulta fyysisenä ihmisruumiina maailmassa olemista, elämistä, ei voi jakaa segmentteihin. Aikominen on kokemista, huomion suuntaaminen on havaitsemista, toimiminen on aistimista.

  
Kuva Akseli Aittomäki